Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Snart dags för sydbokens doft

9 kommentarer

Sydbok o vind

Ännu har sydboken inte börjat blomma. Den doftar inte så mycket vanilj som den gör i blomningstiden. Vi väntar med behag. Men snart… snart är det ord jag tänker många gånger när det är den här tiden på året. Snart blommar sydboken och doftar så gott!

Snart slår svavelpionen ut sina blekgula pionblomsprimadonnor. Då vill jag bjuda på tittkalas! Snart börjar första rosen blomma. Då borde champagnen flöda i alla glas! Snart har alla gröna bladkuddar svävande nävor i rara färger. Snart, snart, snart!

Den här tiden på året är som plåster, det behövs för resten av årets månvarv! Solen skiner och hur vi än strävar har vi ingen chans mot snigel, rost och kärs – kors och tvärs. Nu hinner vi varken med fest eller kalas fast vi arbetar hårt med växter och jord. Vägrar stress och vägrar måsteord. Vi vill både sträva och knota på så det som kallas fri tid kanske kan komma snart. Fri tid, fritid och vila under stjärnorna. På morgonen väntar hackan och spaden för ogräsrötterna har till synes gått under jorden.

Reparerar hus, murar och ytor men njuter och vet att det är sommaren vi mutar: Bli nu lång och varm och lagom fuktig. Gör den närmaste tidens grönska till en makalös dans för alla figurer och sommarväsen till vilka vi byggt vår skans. Välkomna hit med lätt packning och lätta på bekymren du bär i bagaget. Vi delar fjärilens lätta vingar och fåglalåten var dag, var kväll med andra och varandra.

Tiden tar aldrig slut – för naturen – det gäller bara för såna som oss och det kan vi bära.

Maj är en härlig månad! Njut årstiden allt vad du kan!/Agneta

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

9 tankar om “Snart dags för sydbokens doft

 1. Fin text. Jag känner jorden och doften. Jag är ingen odlare alls men precis som jag njuter av att titta på resultatet av andras odlarmöda kan jag njuta av dina ord.

 2. Det var så lite men jag ville kommentera på din blogg … det krävdes lite mer än jag ’orkade’ med just då. Hur ofta skriver du?

  • Jag lägger ut ett inlägg om dagen. En del lite längre och en del är korta. Får väl se om jag får bloggtorka eller ej. Visst är det jobbigt att det är så knöligt att kommentera mellan olika bloggplattformar. Men hos dig räcker det visst för mig att skriva mina uppgifter en gång och nu finns de där automatiskt och då blir det enkelt att kommentera. Jag vet faktiskt inte hur det funkar hos mig. Hoppas att det är likadant.

 3. Ja, maj är verkligen njutningens tid!!! Jag har alltid sagt att det är i maj jag skulle ha sommarlov! I år har det än så länge varit ovanligt njutbart, känns det som. Allt bara väller fram med sin grönska och skönhet! Tyvärr också ogräset (som fick växa lite väl vilt i fjor då det inte alls var njutbart trädgårdsväder). Jag är nu ledig fem dagar (!) och ska verkligen försöka njuta mellan lite andra åtaganden, både roliga och sorgliga.
  Majkram till dig!

  • En stor varm majkram tillbaka. Nu ska Mats köra till jobbet o jag följer med en bit, kliver av o promenetar hem. Jag ska njuta av morgon längs havet tänkte jag. Du hittar nog fina stunder mellan det som är sorgligt!
   ExtraKram från mig till dig!

   • Idag har jag firat min fars 95-årsdag och det var roligt! Solen strålar fortfarande och värmen finns! En promenad längs havet låter härligt. Än har jag bara haft tid att gå till fågeldammen och kika på svanen och gråhakedoppingarna! Kram tillbaka!

   • Tänk att du har en riktigt gammal far att fira! Det måste kännas fint. Ni firar era födelsedagar nästan samtidigt din far och du!
    Min pappa blev 77 år och det är väl inte heller dåligt. Livslängden för män har väl generellt ökat ganska mycket. Promenaden tog mer än två timmar med sittstund vid havet, fotografering…kisspauser och sånt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s