Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Tolv snabba från 2015

22 kommentarer

Januari: Jag tänker tillbaka på barndomen och hur man minns den. Flickan i den randiga klänningen med de pinniga benen är jag som är på sommarbete hos min syster Lenes sommarföräldrar i Småland.
Jag har min imaginära gungstol som hjälper mig med resor i tid o rum och trollar fram suddiga minnen.

Agneta o NordensköldJPG

 

Februari: Då är jag på jakt efter ljuset och våren med kameran men beskriver också hur mitt trädgårdsintresse syns inomhus. Tja, fast tulpaner vill väl alla ha på köksbordet i denna månad!

SONY DSC

 

Mars: Skriver kaxigt att jag går ut  för att arbeta i trädgården varje dag och att jag brukar komma in någon gång i oktober. Huvudet är alltid fullt med planer och idéer men inte visste jag att en arm skulle börja bråka med mig eller att vädret skulle bli konstigt nästan genom hela trädgårdssäsongen. Firar också ett år som pensionär och bloggare! Bjuder er läsare att välja glas och dryck!

SONY DSC

 

April: Kanske berättar jag för min danska vän om hur jag hittar ett intressant brev i skrivbordslådan eller att det viktigaste av allt är gemenskap mellan människor men att man också måste lära sig att uppskatta det lilla och det vackra som finns runtomkring oss. Han lyssnar alltid på mina funderingar.

20140218_104002

 

Maj: I början av maj är jag stolt farmor när mitt äldsta o härliga barnbarn Josefin gifter sig med sin Robin! Gissa vem av de fina två som är elektriker och vem som om ett halvår är färdig lokförare!

Brudparet

 

Juni: De tidigblommande rosorna och bokintresset blommar (läser lätt på läsplattan Letto) om det berättar jag men också att jag nu mer, efter åtta år som ordförande, endast är  njutande medlem i  Skurup-Söderslätts Trädgårdsförening. Varje år den 6 juni är det växtmarknad i föreningens trädgård.
C Sjätte juni (10)

 

Juli: Vänner och familj är året runt välkomna på korta eller längre besök. Under sommaren brukar de vara många och det blir utflykter men också samvaro hemma när trädgården prunkar som mest. Det där handlar blogginläggen om men också att det ibland krävs mycket funderande att få ihop en bra text…

Amber Cover

 

Augusti: Ett härligt projekt med mitt yngsta barnbarn blev äntligen av. Den lilla vedspisen lyftes ut men först späntades ved, vispades smet osv. Allt tog sin tid men så roligt och gott! Victor och jag driver ett låtsashotell ihop där vi är ansvariga för att gästerna har det bra och får god och vällagad mat…

SONY DSC

 

September: Mina vänner fåglarna gör ibland fatala misstag och krockar med fönster. Lite vila och omsorg behöver väl alla ibland och i ett inlägg kommer jag fram till ett beslut om den där långa vilan…

IMG_1663

 

Oktober: Nyheterna kan ge förtvivlan och oro – om det skriver jag lite då och då och de enkla strategier jag har för att hålla tankarna klara så att de inte grumlas av grubbel.  Ett av två inlägg finner man här om fantastiska Lissabon och det avslutar oktoberinläggen som annars innehåller lite ditten och datten.

Kastellet1

 

November: Istället för att sammanfatta ett egentligen konstigt trädgårdsår så skriver jag om det som är härligt och bra med trädgården. Att samla värme med hjälp av mur och växthus och vår lilla ”innergård”.

SONY DSC

 

December: Årets sista månad är snart slut och ingen snö har ännu fallit över våra nejder. Jag berättar om hur det är att vara insnöad och om att hitta små och stora bloss av ljus när skymningen faller!

SONY DSC

Tack ALLA som har läst min blogg och kanske funnit en och annan karamell att suga på! Jag önskar er ett Gott Nytt År och var snälla mot er själva och andra – det är inte mjäkigt utan mäktigt! /Kram från A

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

22 tankar om “Tolv snabba från 2015

 1. Gott Nytt År önskar jag dig också. Ser fram emot att få följa din fina blogg nästa år. Jag tror att jag kommer att finna mycket inspiration från dig och din fantastiska trädgård. Kram🎉

 2. Ett Gott Nytt År önskar jag dig också!!! Ser fram emot många fler intressanta och tänkvärda blogginlägg men även möten ”på riktigt”!
  Kram på dig!

  • Javisst, möten på riktigt och mycket viktigt. Vet du jag har kommit igång med min pyttipanna, Lotta hjälpte mig att starta sista vävtorsdagen nu satt jag och lyssnade på Hans Roslings Vinter i P1 ikväll och det blev bra av bara farten… GNÅ till dig en gång till!

   • Lycka till med pyttipannan! Själv stickar jag också sjal, en lagom svår som är det går bra att slötitta på tv under tiden man stickar! Kram

 3. En otroligt fin beskrivning av det gångna året. Önskar dig lycka till med 2016 och ett lika fint träsgårdsår. Gott Nytt År.

 4. Naturligtvis ska det stå trädgårdsåret

 5. Med hopp om att nästa år skall år skall bli ett år som präglas av medmänsklighet, värme och långa tankar önskar jag dig Ett Gott Nytt År!

 6. Gott nytt år på dig själv Agneta!
  Fint att läsa din blogg.
  Fint med goda vänner.
  Fint med lyckan i det lilla.
  Kramar

 7. Det har visst blivit mest wf-kommentarer i vår chat så därför vill jag högtidligen önska dig och Mats ett gott nytt år! För det måste man ju kunna säga långt in på det nya året. Vet inte varför GNÅ på nyårsdagen byts ut mot God fortsättning. För att inte tala om Gott slut, det låter ju direkt makabert… Puss på er!

  • Puss tillbaka från oss både högtidliga och vardagliga sådana! Gott slut begriper jag mig inte på…men god fortsättning kan man väl börja säga efter Annan Dag Jul och menar då att hela helgen ska bli just GOD! God fortsättning på det nya året har väl blivit rätt vanligt och är okej…men vi är väl inte sådana som anmärker på vad folk säger? Inte då! Apropå det kommer jag att vara med i programmet Språket i P1 nu någon gång i januari…

 8. Vad kul att läsa om det gångna året månad för månad! Nu blev jag inspirerad att göra verklighet av tanken att göra en fotobok om ”mitt 2015”. Det har hänt många saker i vår familj som kan vara kul att ha samlat. Och fotoböcker är så roliga att göra!

  • Jag har aldrig gjort någon men sett flera trevliga. Man blir lite trött på alla digitala mappar…o gör sällan slag i saken att samla folk till visning av dem…( tas som hot kanske…)?!

 9. Hej Agneta och god fortsättning på det nya året. Jag blev bara så överlycklig att jag kunde kommentera att jag inte tänkte på att vi är några Bitte. Jag är Bitte på AoT forum, bor i Bjuv Skåne. Ska var lite mer presenterande i fortsättningen.
  Blir nog Bitte F, Bjuv. Tack för en mycket trevlig blogg.

 10. Tack å gulle dig! Jag är väldigt glad att du gillar min blogg, och jag ska nog särskilja mina trevliga Bitte-vänner efter detta!

 11. Önskar dig ett nytt spännande i trädgården och i livet 🙂

  • Är det Berit, trädgårdsvän från norr? Så överraskande men roligt att du tittar in här! Jag önskar dig precis detsamma!
   Jag håller väl på att, låt säga ,tackla av lite, känner att passionen har svalnat något…jo, jo men bara för trädgården! Kanske har det med tiden på året att göra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s