Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Rapport eller roman?

6 kommentarer

Förra hösten och vintern arbetade jag intensivt med mitt ambitiösa skrivprojekt. Under sommarhalvåret har texterna fått ligga till sig men nu tar jag tag i skrivandet igen. Men inte riktigt ännu, det där skrev jag hösten 2021 och då tog jag tag i skrivandet och jobbade vidare även när det blev 2022 och drygt fyra månader framåt. Sen dess har skrivarbetet fått ligga till sig och mogna lite.
Jag berättar i skönlitterär form om en storfamilj som köpt och flyttat in i ett stort gammalt hus på landet i Närke på 70-talet. Texten bygger på mina egna erfarenheter men är absolut inte en rapport om just vår storfamilj. Då kanske jag skulle äventyra den fina vänskapen som fortfarande finns oss emellan eller få höra: ”Nej, Agneta så var det inte!” Vi var tre par med barn som lämnat Stockholm för landsbygden och bodde ihop 1975-1985. Det var tio mycket viktiga år i mitt liv och barnen säger: ”Vi kunde inte ha haft bättre uppväxt!”

Nu är det högsommar och jag låter som sagt arbetet vara ett tag till innan jag går in i slutspurten. För målet ligger ändå fast – jag vill bli klar detta år! Tiden visar hur det blir men jag måste bli klar innan lust, kraft och förmåga eventuellt sviker mig.

När jag sätter igång igen låtsas jag att jag har lånat en liten studio där jag i lugn och ro kan skriva och ta mina promenader när jag behöver tanka lite luft och få nya perspektiv på det redan skrivna! Jag låtsas visst ganska yvigt att jag sitter i ett visst hus på en udde på Djurgården.

Inläggen på min blogg har varit sporadiska och förblir så också en tid framöver.

Lev väl och blomstra, vi ses väl igen!?/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Rapport eller roman?

  1. Man behöver ju ”sova på saken” så du kommer att fixa det!

  2. Många var vi som flyttade ut på landet i mitten av 1970-talet. Vi hamnade i Bergslagen, inte i en storfamilj, men i en liten bruksort. Det blir spännande att så småningom få ta del av dina erfarenheter.

    • Javisst, det var en grön våg från städerna och ut på landsbygden då! Att det blev Närke för oss var inget direktval men det fanns jobb för några av oss och vi fann ett bra hus. Jag hoppas och vill förstås klara av den här stora utmaningen. Ända från början gav jag mig gott om tid men nu tycker jag att det har gått fort.

      • När vi skulle till ”stan” åkte vi kanske till samma ställe, Örebro.

      • Det är mycket möjligt att våra vägar korsades på något vis och Örebro var min hemstad under några år före och efter tiden i storfamiljen. Jag läste på komvux där, tog körkort där och jobbade så småningom på ett par skolor där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s