Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Hilleshögs dalar

9 kommentarer

I slutet av februari fyller jag år och min önskelista var mycket kort: Inga saker men en vandring med fikaryggsäck i Hilleshögs dalar med man och yngsta barnbarnet! Gärna med hela familjegänget men det får bli ett annat år.
En fantastisk dag med vår i luften och sol sent i februari ska man fylla år. I år kunde det inte vara bättre! Landskapet är underbart storslaget med Öresund och Danmark i fonden. Mina mobilfoton kan inte göra naturen rättvisa men våra ögon kunde och känslan av ett slags historiskt sceneri kunde inte lämna oss. Rätt vad det var skulle de komma ridande över kullarna – riddarna eller kanske rövarna. Det är drygt två kilometer ner till vattnet och där ville vi fika och en fin vandring blev det.


Det fanns en smal grusväg som vi tog tillbaka till bilen. Mycket uppför men annars lättgått där, vägen syns på fotot med staket.

Fikaplatser och vågkluck väntade oss vid Rustningshamn. Norrut längs Sundet såg vi Ålabodarna och söderut var kustlinjen lik den vi sett på Ven. I vattenbrynet rester av gamla vågslipade tegelstenar. Varför har vi aldrig varit här tidigare, frågade vi oss, och bestämde nya vandringar i området i sommar. Från Ålabodarna till Borstahusen eller Landskrona kanske.

Har du inte varit vid den här delen av Öresund så har du kanske snabbt kört förbi Glumslöv på E6 och anat ett fint landskap mot Öresundssidan. Sväng av och tag ett stopp och det behöver ju inte vara födelsedag!

Lev väl och blomstra! Som Victor på sista bilden där han närstuderar snödroppar.

Sådan farmor sådant barnbarn!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

9 tankar om “Hilleshögs dalar

  1. De där öppna fälten får mig av någon anledning att tänka på lärksång.

  2. Åh vad detta såg härligt ut! Jag har aldrig ens hört talas om Hilleshögs dalar. Dit vill jag åka!

    • Titta, en inflyttad stockholmare ”hittar” ställena… i 25 år har vi susat förbi uppe på E6:an och jag har tänkt och sagt massor med gånger: O, så vackert! Där ska vi gå någon gång! Det kommer bli fler det är underbart. Det härligaste är ju att gå i dalgången uppifrån parkeringen men vägen jag nämnde gör det möjligt även för en mormor med barnvagn, kanske bättre med sån bärstol. Om man går utmed kusten måste man göra en avstickare för att se dalgången men det finns flera sevärdheter. En fin utflyktsplats är det!

  3. Vackert! Kan precis som du se framför mig hur människor från en annan tid kommer ridande/gående över ängarna. Dit gör jag gärna en utflykt med fikakorg.

  4. Det gäller att se positivt på nuläget. En fördel är att det går att hitta nya favoritställen i närområdet.

    • Jag tycker att jag har lätt för det! Alltså att se positivt på nuläget, och ser ”bättre tider” komma. Från vårt hem till Hilleshögs dalar är det så där 7,5 mil så det är väl inte närområdet precis. Men idag tog vi en promenad som ledde oss på stigar vi inte gått tidigare, det är roligt att upptäcka sånt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s