Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Undvik att bli faktaresistent (2)

6 kommentarer

Vårt samhälle är komplext och omfattande men också spännande och intressant. Just nu, inför valet om några veckor, tycker jag att samhället och debatterna är infekterat av en massa ovederhäftigt tyckande och människor slänger runt siffror och påståenden för att liksom ge stöd för sitt tyckande. Ja, det där är ju mänskligt men tänk, tänk om det du påstår är helt galet och det du säger faktiskt är helt fel! Som Jan Björklund sa så säkert igår i en skoldebatt på TV: Betygen togs bort från mellanstadiet på 80-talet.
Fel, fel, fel, det var redan på 70-talet betygen på mellanstadiet försvann. Å, det är ju bara en liten sak säger du, tja, men fel var det!

Våra ‘vänner’ bakterierna blir allt mer resistenta mot antibiotika. Deras system vänjer sig vid antibiotikan och våra kroppar drabbas om det inte finns något att sätta in i stället.
Jag ser en fara i att människor litar på vad de har hört istället för att ta reda på hur det faktiskt ligger till. Man blir resistent mot fakta som motsäger det man själv tror sig veta.

Därför lägger jag in Staffan Landin här med fakta om löneskillnader och våld och brott. Han jobbar med data och statistik och att förklara dessa. Som tredje inlägg kommer en annan sorts presentation.

 

Inför valet spottar också politiker ur sig en massa siffror och fakta som passar deras syfte på något sätt. Det kan vara i smått som stort. Det kan hända att jag beundrar deras förmåga att ha så mycket i huvudet och samtidigt kunna förmedla och argumentera snyggt för sin sak. Ibland blir jag arg för att de står och ljuger oss väljare rakt i ansiktet. Lika ledsen blir jag när jag läser många SD-mäns syn på oss kvinnor. Den människosyn som speglas i debatter på t. ex. FB är ibland vedervärdig när det är SD-män eller de ännu mer till höger som beskriver hur vi kvinnor är. De fattar ju inget alls!

Aftonbladets TV, som jag för övrigt inte brukar följa, bjöd in Staffan Landin för att förklara en undersökning om vad väljare trodde angående hur det står till i samhället idag. Lyssna på vad Staffan säger och hur han säger det!
Nyheter är ofta svarta och ruskiga och vi är benägna att fastna för det. Se och bilda dig egna uppfattningar.

Den som vill ha ett mänskligt samhälle, fortsatt välfärd och att jämlikhet ska råda måste absolut utesluta SD och våldsbenägna grupper som röstalternativ. Det är min åsikt!/A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Undvik att bli faktaresistent (2)

  1. Har inte hunnit titta på alla snuttar ännu. Vill bara i all hast säga att detta är oerhört intressant. Både det Staffan Lundins säger och visar och dina kommentarer.

  2. Intressanta videosnuttar!

  3. Intressant! Ska ta mig tid och titta på snuttarna. Har precis börjat se SVT:s utfrågningar av partiledarna. Måste ta mig samman och orientera mig mer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s