Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Apropå metoo: Vad är det med män?

Lämna en kommentar

Återpublicererar något jag skrev i juli 2016:

Så ställs frågan öppet då och då i min närhet och på mediala platser. Alltför många terrordåd och våldsbrott har ägt rum på kort tid och nyheter i radio, TV och tidningar svämmar över av berättelser om övergrepp, våldsdåd som dödar och förstör. Jag kan inte förbise dessa attentat och sexuella övergrepp. Det går inte att blunda och låta sommaren släta över allt. Jag måste lufta mina enkla och kanske något naiva tankar.
Kvinnor begår ytterst sällan liknande dåd. Så vad är det med män? Vissa män är det på sin plats att tillägga.SONY DSCMan ska aldrig generalisera men jag vet hur det är med de män jag känner mycket nära eller de som finns i min bekantskapskrets! De männen är alldeles normala och fungerande och tar sig samman och löser problem om de har några. De löser naturligtvis problemen utan våld och förhoppningsvis genom samtal med någon närstående eller likasinnad.
Skor jobbardito.JPGDe flesta män jag känner är varma, upplysta och tillmötesgående. De är medvetna om människors lika värde och är generösa och tillåter andra människor ha sin egen tro och sina egna åsikter, de följer med vad som händer i världen och blir förbannade när de hör om dumheter som andra män gör. ”Kastrera den jäveln” är en spontan reaktion jag har hört från en normal pappa men det betyder inte att han själv ville se till att straffet verkligen genomfördes.
SONY DSCDe flesta män som jag känner har vänner som de gillar och gör trevliga saker med då och då, de älskar och respekterar sina sambos och skurar badrummet utan diskussion för att det är bara sånt jobb man delar på, trötta fruar uppskattas och kan överraskas och få njuta goda frukostbrickor! De flesta små barn som jag känner och hör talas om får under en tid ha sin föräldralediga pappa hemma, de där förskolebarnen blir hämtade på förskolan av en storebror, pappa eller en morfar och sjuåringarna får läsa läxan för en lyssnande far eller farfar.
Det är normalt idag i vårt moderna land och görs av plikt och kärlek i en lagom blandning!SONY DSCSå där fortsätter det med omtanke och omsorg  för växande barn, tonåringar och unga vuxna…far och son delar tankar om livet, morfar och barnbarn bygger upp en gemenskap med respekt för varandra. Jämlikhet kan vi också kalla det för.SONY DSCVisst finns det, även bland män som jag känner, de som lider av någon slags tillfällig frustration eller som drabbas av depression. De blir förbannade på sin partner, gör dumheter och tar ett glas för mycket, äter fel och är allmänt mänskliga…och önskar att de vore någon annan stans eller äntligen fick ett jobb eller hade ett annat jobb, en annan flickvän/fru/partner och så vidare – men vi vet alla vad dessa män INTE gör trots nedstämdhet eller frustration — inga övergrepp alls mot någon annan människa!SONY DSCDe är intelligenta och slåss i de stunderna med sina egna tankar därför att de vet att vänskap och kärlek är större, starkare och bättre än våld, hat och förstörelse. Kvinnor och män borde vara oslagbara tillsammans! Inte bara för dig och mig utan för alla! SONY DSCOch jag antar att det är så de allra flesta tänkande och kännande män är och därför önskar jag att alla ni vanliga vänliga män orkar förklara detta för de andra männen som uppför sig som idioter på musikfestivaler, på offentliga platser, i hemmets ”lugna vrå” och ofta i skydd av mörker precis var som helst i samhället!
Jag begär inte att ni ska nå dem som tillverkar bomber och…nej, det gör jag faktiskt inte./ASONY DSC

22 oktober 2017, jag återpublicerar den här texten som är lite mer än ett år gammal. Idag, i ljuset av alla diskussioner om sexuella trakasserier, tycker jag att den bär MEN kanske är alltför snäll.
Vad jag ändå tycker är att det är mycket viktigt är att framhålla alla män som INTE gör allt det där som beskrivs i medier under hashtaggen metoo!
Måste dessutom påpeka att jag absolut inte har något emot samkönade familjeförhållanden. Alla har rätt till sin kärlek så länge det är efter eget val!
Jag fick en muntlig kommentar/fråga om det efter detta inlägg förra året. /Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s