Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Varför fotade jag…?

6 kommentarer

SONY DSC

…den här ensamma måltiden? Jag tyckte nog att det skulle bli gott – men ändå!

IMG_4266

…den här  klematisen? Jo, den skulle ha varit blå men det var den inte. Vitt mot vitt är inte så effektfullt och det syns ju. Besvikelsen dånar ut ur bilden!

IMG_2308

…den här trottoarbeläggningen i Lissabon? Jo, tag tänkte mig en vacker köksträdgård där jag planterade grönsaker och blommor efter denna form. Kommer att hända? Nä, aldrig!

IMG_3935

…den här korgen med sitt ”goda” innehåll? Det såg väl skojigt ut på utställningen men ryckt ur sitt sammanhang är det en helt meningslös bild.

IMG_4484

…det här hörnet av tegelterrassen femtioelva gånger? Alla bilderna ser likadana ut!

AGNETASDATOR - påskstök -2017

…det som eventuellt skulle kunna kallas påskstök?  Kanske hade jag tänkt skriva något.

IMG_2032

…den här urgamla platsen i Lissabon? Jo, för att den är gammal som gatan och vacker som en dag. Jag är så förtjust i formen, fontänen, stenarna och det vackra förfallet!

IMG_2934

…den här koppen? Jag vet, en favoritkopp på ett fik i Ystad. Men vad ska jag ha fotot till?

IMG_4082

…innergården ännu en gång? Ljuset så klart!

SONY DSC

…denna utsikt återigen? Bara för att jag älskar den och själv kan titta på den dagligen MEN knappast med den solen och skimret över havet.

Jag har vansinnigt mycket bilder. Varför dokumenterar jag så mycket? Vad ska jag med alla bilder till? Jag måste rensa i alla album. Jag tänker skjuta det framför mig. Det är ett finfint jobb för en pensionär under de mörka månaderna. Känner du igen problemet?/A

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Varför fotade jag…?

 1. Jag har naturligtvis inte lika många bilder som du, men min tanke var densamma. Jag har nu varit ”ledig” i 8 år men inte börjat ännu. Det blir bara svårare och svårare när minnet också sviker lite om när, var och ibland vem som är på bilden. 😄😄

  • Jag tänker att man får sortera så gott man kan. Minnet är inte alltid som det ska, så är det bara! All information kan inte bli rätt men huvudsaken är att rensa bort onödiga bilder. Såna där med samma buske med fina röda blad i 25 varianter. Onödigt, slösaktigt med utrymmet! Kul att se dig här med ojämna mellanrum 😉

 2. Det är ju näst intill ett litet problem det här med att ta många foton. Jag tar inte tillnärmelsevis så många som du, men jag tar många och gör ingenting åt någon av bilderna. Dom bara finns där liksom…….. Och sällan tittar jag på dom heller! Det var på något sätt enklare när man skickade in filmrullen när den var full och sen satte man in bilderna i ett album. Kanske inte alltid i så snabb takt – men varje jullov i alla fall……….. Och tänk så roligt det är att bläddra i de där albumen!

 3. När barnen växte upp så gjorde jag o deras pappa två album med foton o texter om året som hade gått. Vi skrev för hand och illustrerade med akvarellfärg. Det var ett album var till mor- och farföräldrarna. När både mamma och pappa var döda så gjorde två högar med album som barnen fick. De tittar jag gärna i vid tillfälle! Men jag har album från de första sju åtta åren här i huset och de åker fram när barn o barnbarn kommer hit!
  Jag måste rensa i min dator, i telefonen tar jag bort bilden vart efter.
  Ja, detta är ett jämförelsevis litet problem.

 4. Känner igen mig, jag rensar i telefonen efter hand, men har mängder av bilder på hårddiskar, bestämmer mig för att rensa, börjar och sen fastnar jag i några bilder som väcker speciella minnen och kommer av mig, tänker att det får va till en annan dag, så går tiden. Men det spelar egentligen ingen roll de gör ingen skada där de ligger mer än att jag hade fått loss lite mer minne på disken. Må gott /åse

 5. Och jag känner igen det där att fastna i minnen när man tittar på foton. Jag måste verkligen rensa mer på telefonen. Häromdagen kunde jag inte videofilma som jag tänkte för det fanns inget utrymme kvar! Jag måste verkligen rensa ordentligt…kanske redan i kväll!
  Må gott själv!/A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s