Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Mobila försök!

16 kommentarer

Att med hjälp av en liten mobil och försöka visa sin trädgård är något helt nytt för mig. Privat är jag är trög när det gäller nya saker. Nej, nej, jag har ingen ny mobil men en mobil var ju allra först bara en praktisk grej som man kunde ringa med från bilen eller affären. Sen så småningom så upptäckte jag kameran och hur lättanvänd den är… ja, trög är jag med ”nya” tekniska grejer! Hjälp, sen började jag sms:a hej vilt och spela wordfeud, ladda ner appar om väder och annat och så vips surfade jag ut i världen även med telefonen.
Så praktiskt, upptäckte jag som i mig själv är en ganska mobil enhet. Men minsann lägger jag ifrån mig den lilla beroendeframkallande saken ganska ofta! Vill inte vara en zombie!
En ovanligt lugn morgon, vid halvåttatiden, för några dagar sedan gick jag runt och testade videofunktionen.

Den första snutten, som du förhoppningsvis har kunnat se, är från den del av trädgården som ligger på husets nordvästsida. Vårt hus ligger inte i den ofta förekommande väst-ostlig riktningen utan hela tomten är vriden så syd-nordlinjen är dragen mellan två hörn och själva huset följer inte den linjen heller…
Trots 21 år här på platsen så är det lite, men bara lite, förvirrande när man börjar tala om väderstreck.
Den andra  korta sekvensen är från den del i trädgården som vi kallar innergården. Eftersom vi bor på en kulle, eller egentligen en liten höjdsträckning 67 meter över havet, så är stället utsatt för mycket väder och vind. Vi har lä-at in oss med hjälp av en öppen ”veranda” åt sydväst och en vinterträdgård åt andra  hållet… På videosnutten syns vinterträdgården men inte verandan eller utsikten över Östersjön.

Jag är inte helt nöjd men visar de här två korta sekvenserna från vår trädgård. Det vore intressant att veta om du kan se videon och höra vindsus och fåglar. Tog det längre tid att öppna just det här inlägget?
Jag var så koncentrerad att försöka röra mig på ett lämpligt sätt att jag blev helt knäpp tyst men nästa gång kanske jag kan berätta växternas namn eller något annat –  om det här känns bra för både mig och dig! Ge gärna lite respons hur det funkade!

Fin midsommar önskar jag alla!/A

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

16 tankar om “Mobila försök!

 1. Det hördes vattenplask, samt något som lät som kråkor på avstånd, i första filmen. Samt en gråsparv (eller om det var pilfink, har svårt att skilja dem åt) i den andra. Fast då fick jag dra upp ljudet ordentligt. Filmerna i sig var inga problem med att få upp.

  Blir avundsjuk när jag ser denna blomsterprakt, men så förstår jag vilket arbete som ligger bakom, och då går avundsjukan raskt över!
  Trevlig midsommar!
  Gamle klasskamraten Björn N, fönsterbänksodlare

 2. Hej Björn, fönsterbänksodlare!
  Så kul att du svarade så snabbt! Ljudet tänkte jag inte på förrän efteråt. Kanske kan man göra ngt med mobilen nästa gång för att höja inspelningsnivån!? Jag tror att kråkorna är råkor men de låter lika…, pilfinkar är det som häckar i en fågelholk i närheten där.
  Jo, du, det ligger mycket jobb nergrävt där! Men det är ju roligt för det mesta!
  Tack för respons och trevlig midsommar!/Agneta

 3. Det var da en god idé!!!! Ingen problem at åbne. Fine, skarpe billeder, ikke så meget lyd, og jeg tænkte, at jeg virkelig savnede din fortællerstemme, den glæder jeg mig til på næste video.
  Også glædelig midsommer til dig

  • Jag ska nog göra nästa video med hjälp av min riktiga kamera! Det är roligt att utveckla det här, gick en filmkurs en gång för hundra år sedan Kanske kan jag damma av en del kunskaper och ha nytta av dem. En trädgård är ju vackrast på riktigt förstås men om jag planerar lite och…så får vi se när det blir ”nästa gång”!
   Fin midsommar önskar jag dig!

 4. Hej Agneta,
  Håller helt med Björn lätt att öppna och bara njuta.
  Jag, min man Bengt och en väninna har hyrt hus i Skillinge första veckan i augusti. Om du är hemma då och inte har något emot ett litet besök så tycker jag det vore väldigt trevligt att få träffa dig och även se din trädgård i verkliga livet.
  Trevlig sommar
  Anita

 5. Ja, det går säkert bra! o visst skulle det vara trevligt! Vi har nog gäster de första dagarna i augusti och de ska ha skjuts till Kastrup och vinkas av, men med sikte på senare delen av veckan så ska vi säkert få till det!
  Roligt om du kunde njuta! Bättre ska det bli!
  Fin midsommar!

 6. Tack för trevlig trädgårdsvandring! Tänk att ljudet av vatten, fågelkvitter och steg på grusgång gör allt så mycket verkligare. En riktigt hemtrevlig trädgård du har. Blev lite nyfiken på portalen i första filmen, vad är det bakom, och vad fint det var med träden på rad i film nr 2, är det något du stammat upp eller var det små träd?

  • Portalen leder in i en del av trädgården som vi kallar skogen. En härlig del med ett litet anspråkslöst arboretum, massor med stora schersminer, syrener, julrosor o nån gång kanske det blir välordnat!
   Rosengång var det meningen att portalen skulle vara en gång, är fortfarande och fåglarna ser de vackra rosorna överst som ett tjockt virrvarr…
   Träden är oxlar som jag har stammat upp. Det var fyra meter högt o jag såg stammarna inne i härligheten. Tacksamt jobb det blev så fint o så håller jag nere kronorna.
   Tack för att du tittade o kul med frågor!

 7. Det var så fint att titta på videosekvenser från din fina trädgård! Visst hördes det bra, dock hade jag mycket bakgrundsljud hemma – fotbolls-em på tv på ovanvåningen!

  • Jag ska planera nästa försök lite mer så att jag fokuserar på något särskilt…men det är kul och ganska många verkar tycka om det! Jag förstår att bakgrundsljudet i just sådana fall kan bli lite väl påträngande!
   Är du ordentligt vaken nu? Första veckan på sommarlovet kommer jag ihåg som helt utmattad – så jag förstår dig verkligen. Nu måste du njuta av din trädgård medan det är så fint!

 8. Kul idé, Agneta! Tänkte just, medan jag tittade, att jag saknade din röst som skulle berätta vad vi ser. Då blir fågelkvittret på lagom nivå tycker jag. Utan prat kunde det gärna vara lite högre. Det där kommer du att fixa till galant!

  • Jag ska verkligen försöka att få det att bli bra! Jag har ju gått en filmkurs men kunskaper man inte använder sjunker bort…
   P-l-a-n-e-r-i-n-g är ordet, sa Bull!
   Kul att du tittade in, Bitte!

 9. Agneta i midsommartid! Fontänen porlar och kajan hälsar i morgonstund paradiset är er lund! Solvarma kramar Bitte

  • Ett muller o åska hörs här nu, o en urladdning efter en riktigt solig dag verkar vara över oss. Hoppas det bara rensar luften o mättar jorden med en skur!
   En fin midsommar önskar vi er, vi hörs o träffs i augusti! Sommarkramar från oss genom AgnetA

 10. Det ger ju väldigt mycket mer känsla för hur ni har det med en video. Jättekul att se. Filma på!
  Kram Helene

  • Jag är spontan och ibland ångrar jag mina tilltag! Det här ska jag ändå försöka utveckla lite men de videosnuttarna gör verkligen inte trädgården rätta! Tack för uppmuntran!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s