Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Lapptäcke i gulrött

11 kommentarer

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

11 tankar om “Lapptäcke i gulrött

 1. Har ju sett dina vackra växter i levande livet, men då blir de ju i grupp. Enskilda bilder ger mera chans att studera växten i sig! Så mycket ljuvligt!

  • Fint om du kan njuta lite! Sen är det ju det där med att växternas alla olika årstider exponeras samtidigt och det blir så läckert. En del av de där växterna finns inte längre heller men har naturlitvis funnits här i trädgården!
   Idag var det en riktigt vårlik dag och jag kapade lite vinterståndare i en rabatt. Liksom började putsa till lite…men det finns ju risk att kylan slår till igen! Hoppas ändå på det bästa…

 2. Underbart, längtar tills det blir verklighet. Här har det, förvisso varit 10 plusgrader idag, men….blåsten. Längtar verkligen till att sätta i gång i trädgård. Underbart att se på bilderna. Detta att vissa växter inte finns kvar gör att man hoppas på att det mesta är kvar efter all blötan.

  • Vi tog en promenad längs havet, som vi har 3 km till, och visst, lite blåsigt var det men mest skönt. Vi såg blommande vintergäck och svällande knoppar här och där. Hos oss är det mest julrosor som har stora knoppar och snödroppar förstås. HÄRLIGT!

 3. Vackert, vackert. Minns du vad den gula irisen heter? Vänstra raden, en tredjedel ner.

  • Iris sibirica ‘White Swirl’ – nu blev jag imponerad av mig själv, hrm, jag blir allt slarvigare med namn men några har jag allt koll på! Den är mest vit men det gula lyfts fram av det vita på ett delikat sätt! Ordningen på bilderna regleras efter var man tittar så det blir olika i mobil osv. Men nu var det ju bara en iris så…Ha det fint, Helene!

  • Nu får du ett korrekt svar. Jag tittade på bilderna igen…ojoj,ursäkta, det är I. sibirica ‘Chartreuse Bounty’ på detta lapptäcket! Jag såg den inte i somras kom jag på och hoppas det bara var en tillfällighet!

 4. Vackert och läckert. På sommaren pysslar trädgårdsmänniskan med växterna, och drömmer om dem på vintern antar jag. Hos mig har en tidig pelargon slagit ut på sin fönsterbräda, och det är jag helt nöjd med. Trevlig ny vecka!

  • Ja, så där är det nog, Björn! Jag tror man mår bra av båda delarna; göra något man vill och att få längta efter att göra det där man vill… Det gäller vad man än håller på med! Jag brukar klippa ner pelargoner och ta sticklingar eller plantera om dem som växt ur sin krukor. Det är dags nu!

 5. mmmmmmm, gulrött (ikke at forveksle med gulerødder, hahaha) det er jo evigt inspirerende. og iris og nypon og botaniske tulipaner klæder virkelig hinanden, det må jeg huske!

  • Det som ser ut som nypon är frukterna i vår ena prydnadsapel. De blev så himla många och vackra förra året. Just ikväll plockar jag med bilder igen för att göra ett blålila lapptäcke sen ska jag nog skriva lite igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s