Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Det tar tid att vara ledig!

7 kommentarer

Oj, oj, att alla andra jämt ska få rätt! Jag visste ju precis vad jag ville göra och hinna med varje dag och så upptäcker jag vilken tid det tar att vara ledig. Precis det som alla pratade om när de ville dämpa min iver inför pensionen och den lååånga ledigheten.
– Men Agneta, hur tror du att du ska hinna allt? Tiden räcker inte till, det kommer du att märka!
– Ha,ha, du tror bara att du ska hinna allt det där! Du får se sen…

Det tar verkligen mycket tid att vara ledig!
Det tar till exempel tid att läsa tidningen ordentligt varje morgon. Dessa ljuvliga sommarmorgnar går också åt till att gå rundor i trädgården och spana in vad som har hänt sedan igår. Dofta och lyssna. Se det lilla och det stora.
Jag är aktiv i en trädgårdsförening och där finna alltid mejl att skriva, samtal att svara på och det tar mer tid än någon kan förstå. Att sitta på kökstrappen och fika till P1 kräver också sin tid.

Jag vill absolut åka till de kära; barn, barnbarnen och vänner långt borta – men det måste planeras in så att det stämmer med allas almanackor! Jag måste hinna sticka på min vita mjuka halskrage i entrådigt ullgarn – snart är det ju vinter igen! Så ligger den aktuella boken i bokklubben och väntar på mig… Jag skulle ju reflektera och filosofera också, skriva lite, fota mycket och…
Igår var det underbart väder och jag jobbade i trädgården hela dagen. När kvällen kom var jag så nöjd trots att jag bara hade hunnit hälften av vad min planering innehöll och tiden hade gått så fort så fort.

Hur ska man egentligen förhålla sig till tiden?

Våren är här och solstolarna är utburna.

Våren är här och solstolarna är utburna.

Nu är det sommar!

Nu är det sommar!

Sen blir det ju höst!

Sen blir det ju höst!

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

7 tankar om “Det tar tid att vara ledig!

 1. Ja, hvordan skal man forholde sig til tiden? Det sværeste er at prøve at kæmpe imod dens tendens til at gå så forfærdelig hurtigt, medens alt andet går så langsomt – avislæsning, kaffedrikning, livsfilosofering, rugbrødsbagning, græsklipning, børnebørnspasning, familiebesøg, pustpustpust, stop dog lige tiden lidt, jeg hinner jo ikke med!

 2. Nä, det är ju det! Kanske går tiden fort för alla men särskilt när man vill hinna så mycket innan den tar slut! Det är så det är, tror jag i alla fall. Njuta när man njuter och göra det andra sen och njuta av det också. Inte tänka på allt man borde ha gjort.
  Nu har jag inte tid att sitta här, jag bakar till den unge Pontus som tar studenten i morgon, och så ska jag handla och…haha, man ramlar dit hela tiden!!!

 3. Jag säger bara: Aktivitetsdosetten, Agneta! Mer än så kan man inte planera in på en dag. Du kan byta ut innehållet, men tiden räcker inte till flera projekt varje dag.

 4. Kära Bitte! Den gör succé hos alla som ser den – men än så länge har jag den som skådebröd. Tänker att det är perfekt när jag är tom i skallen på morgonen men, peppar, peppar, än så länge kommer jag själv på vad jag vill göra.
  Du har väl upptäckt att ni får all möjlig statistik på cykelbloggen!? Där kan jag se att folk är inne och läser texten som handlar om er fina pensionäspresent till mig: Aktivitetsdosetten!

 5. Jo, jag har sett statistiken, men kan man tom se vilka texter som lästs?

 6. Ja, det finns mer statistik att hitta om man klickar på lite pilar osv. Jag kan inte exakt säga var man trycker. Du får leta dig fram om du undrar.

 7. …… grattis med studenten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s