Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

En ros till alla läsare!

5 kommentarer

Man måste ”mata” sin blogg, säger dom! Man måste låta världen veta att den finns, säger dom! Sprid din bloggadress, säger dom som vet.

Ja, jag förstår och vet ju att texterna jag skriver behöver nån som läser dom. Annars vore det bara meningslöst navelskåderi att liksom sitta i den illusoriska gungstolen och mana fram alla minnen och associationer.
Kul att ni hänger med, ni ska veta att maxvisning under en dag ligger på 196 ”tittar” det är inte dåligt för en tantaluring på en kulle i sydligaste Skåne.
Blue Eyes

Var så god! Rosen är er, det är ett litet tack från mig! Den heter Blue eyes och är värd att bli älskad. Den är inte vanlig utan faktiskt en halvros beställd från Frankrike.

Idag var det ännu en fantastik högsommardag i slutet av maj. Tankarna rörde sig ganska mörkt kring resultatet i EU-valet och den skrämmande framväxande högern/nazismen i flera länder. Jag är faktiskt rädd för de där primitiva krafterna. Lyssnar på nyheterna och läser tidningen och styr sen över tankarna på vad jag borde göra under dagen.
Gamla snickarshorts och linne på från frukost och med ganska fritt och lyckligt hjärta gick jag sedan runt i trädgården och njöt, näktergalen och göken höll mig sällskap – de fick sjunga från vilket håll som helst, vänster eller höger det spelade absolut ingen roll. Fritt fram bara sjung era hjärtans mening!
Flera rosor har faktiskt redan slagit ut och blommar samtidigt med blåregn, gullregn och rododendron.
Jag började tömma vinterträdgården på växter, sen blandade jag ny planteringsjord av en gammal jordhög, kompost och kogödsel, efter det såddes de fläckiga italienska dvärgbönorna och nu hoppas jag att de vill växa där vi hade bestämt att de ska växa.
På eftermiddagen klädde jag om och tog min älskade cykel till gamla skolan i näst närmaste byn. Det var dags för studiebesök på Österlen. Det var stickegillets avslutningskväll med räkmacka som sista punkt. En gång i månaden träffas vi i den gamla skolan där jag också går och väver.
Jag, som stickade så mycket på 70-talet och sålde färgglada barnoveraller i en liten butik i Gamla Stan i Stockholm, har tagit upp stickandet igen. Lotta som håller i stickcaféerna driver också en jättefin stickblogg. Jag ska länka till garnhumlan och där kan ni sedan hitta mer information om det trevliga studiebesöket på ett spinneri för alpackaull. En modig kvinna driver företaget och vi håller tummarna för henne.
-Tänk vad bra vi har det, sa vi och åt av de goda mackorna.
Jag sa inget om hur mina tankar om EU-valet hade kommit tillbaka till mig under dagen – människorna runt bordet var värda räkmackan och vår glada och opretentiösa samvaro! Man måste ju inte säga allt man tänker hela tiden!

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

5 tankar om “En ros till alla läsare!

 1. Tack för i går! Kul att se Blue Eyes.
  Ja du, vad kan man göra åt brunt och mörkblått? Jag tror nog på att leva så ärligt och vara så tydlig och generös som man kan. För vad blir men verkligt rik av – inte pengar eller hat i alla fall!
  Ha en underbar trädgårdsdag!

 2. Lotta, vi hade ett samtal i din bil som gjorde mig glad! Hat förtär och förvrider precis som girighet och du tänker klokt!
  Jag försökte lägga ut länken till garnhumlan men misslyckades. Jag gör något fel. Kanske kan Mats visa mig ikväll. Min hjärna håller nog på att bli väldigt liten för jag begrep inte vad det var som var galet. På en lista står det att länken är inlagd men i bloggen syns den inte…

 3. Ja, ibland har man lite svårt att få ihop njutning av det lilla och mörka tankar kring den stora världen! Men ett varv i trädgården för att prata med blommorna och hälsa de nyutslagna, och även nytillkomna av egen kraft, välkomna brukar göra mig gott !
  Tack för titten på den vackra rosen! Jag ser fram emot att få se fler!

 4. Tak for den fine rose! Ja, her kigges jo mere end der kommenteres, må jeg indrømme – det er jo det der problem med pensionærer og tid, som du så klogt berører et andet sted i bloggen.
  Ja, du, det er bekymrende, det der sker i EU, en grød af bitterhed og vrede, som ikke rigtig ved, hvor den vil hen, hvem den vil rette sig mod, men som mest af alt bare vil have frit løb.
  Men i haven får vi en stunds fred – væksterne er jo helt upolitiske , ja, eller er de nu det?????? Man kan jo blive usikker, når man hører, hvad de taler om!

 5. Visst ska vi njuta av lugnet i trädgården, man kan ju inte oroa sig hela tiden. Framtiden kan se dyster ut men vi ska inte bli några dystergökar, måste inge de kloka unga hopp, hopp, hopp så de inte ramlar in i någon galen tunna!
  Växterna dom har mest sitt för sig själva, men somliga av oss hör vad de pratar om…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s